جزیره هرمز

جزیره هرمز

جزیره هرمز

جزیره هرمز

غذا در جزیره هرمز

اگر نمی خواهید غذاهای محلی در قشم را تجربه کنید ، می توانید غذاهای ایرانی را در بندرعباس میل کنید. رستوران هایی مانند رستوران بورکه ، رستوران علی کرجی 2 ، رستوران فست فود هخامنش ، رستوران زرین ، رستوران مکران کافه ، رستوران غذاهای دریایی سامکو و بسیاری دیگر در خدمت شما هستند.

 

 

اقامت در هرمز

هتل های مقرون به صرفه در قشم وجود دارد که می توانید بصورت آنلاین رزرو کنید ، هتل مارینا 1 ، هتل مارینا 2 ، هتل آرام ، هتل آپادانا و هتل شمس مناسب به نظر می رسد. از این هتلها تا جزیره هرمز حداکثر 2 ساعت سفر پیش روست در غیر این صورت اقامت در خانه های محلی تصیه می شود.
در اینجا گزیده ای از کامنت هایی که بازدید کنندگان این جزیره برای TripAdvisor ارسال کرده اند را باهم مرور می کنیم. (یکی از محبوب ترین وب سایت های مسافرتی جهان) 

 

 

جزیره هرمز عالی بود

اقامت در هرمز فوق العاده بوده است. سفر من همراه با دوستی بود که همه چیز را در مورد این جزیره می دانست. طبیعت و زمین شناسی زیبا و خارق العاده بود. چیزهای بسیار زیبایی برای دیدن در هرمز وجود دارد. بنابراین بسیاری از رنگ های گرم را در طبیعت این جزیره خواهید دید. همچنین مردم اینجا بسیار خوب و مهربان هستند و لباسها خارق العاده ترین نوع در ایران هستند. جزیره ای که باید بدون کوچکترین شکی برای سفر انتخاب کنی! (لئو V. از لویواردن ، هلند در نوامبر 2018)

 

 

چند روز را در جزیره هرمز بگذران!

تابستان گذشته من از جزیره هرمز بازدید کردم و تجربه ای باورنکردنی بود. من هرگز جایی جادویی تر از این جزیره ندیده ام! در این بررسی ، نکاتی و توصیه ای برای اجاره اتاق ارائه می دهم تا در صورتی که می خواهید چند روز را بدون نیاز به ترک و رها کردن در جزیره هرمز بگذرانید.

ما از قبل برای اسکان پیش پرداخت در جزیره قشم را پرداخت کرده بودیم بنابراین یک روز فقط تصمیم گرفتیم صبح زود قایق راکرایه کنیم و برای یک روز به جزیره هرمز برویم. ما برخی تحقیقات را انجام داده بودیم ، اما اطلاعات عملی زیادی به صورت آنلاین در دسترس نیست. اول از همه ، توصیه میکنم و بسیار معمولی است که گردشگران در زمان پاییز / زمستان / بهار هنگام کم بودن درجه حرارت هوا، از این جزیره دیدن کنند. دسترسی: شما می توانید فقط با قایق از جزیره قشم یا از بندرعباس به جزیره هرمز برسید البته این چیزی است که من می دانم. ظاهرا لنچ ها نیز در این مسیر تردد دارند. پس بازدید از اسکله بومی کشتی سازی را فراموش نکنید ... (سیلویا م. از دانمارک ؛ بازبینی اکتبر 2018)

غار مراغه ، دره سکوت و الهه نمک فیروزه ای

یکی از شگفتی های طبیعی نمک این است که باعث از بین بردن آلودگی صوتی در محیط می شود. در نتیجه ، وقتی در دره سکوت هستید ، یک سکوت آرامش بخش از شما استقبال می کند. الهه گنبد نمک فیروزه ای بر اثر باران جلا داده می شود و بسیار باشکوه است. همچنین رودخانه ای فصلی با رنگ های طلایی و نارنجی در بستر این دره جاری می شود. اگر کلیه تجهیزات لازم برای غارنوردی را به همراه داشته باشید ، کاوش در غار مراغه می تواند هیجان انگیزترین بخش سفر شما باشد زیرا سفر به این غار کار آسانی نیست.

مجسمه دره هرمز

از بسیاری از مجسمه های غول پیکر طبیعی در این دره دیدن کنید و در حالی که سعی می کنید حدس بزنید که هر مجسمه بسته به میزان تصورات خلاقانه شما ، چه چیزی را نشان می دهد ، لذت ببرید. در انتهای مسیری که قدم می زنید به یک منطقه رسوبی می رسید که در مناظر دریای آبی فیروزه ای مقابل خود شگفت زده خواهید شد.

 

موزه نادعلی هرمز 

در موزه نادعلیان با طبیعت و محیط زیست آشنا شوید. در اینجا یاد خواهید گرفت که تأثیر انسان بر طبیعت تخریب یا آلودگی نیست. در این موزه ایجاد آثار هنری از عناصر طبیعی را مشاهده میکنید.

سواحل خیره کننده هرمز

هر ساحل در جزیره هرمز یک نام منحصر به فرد دارد. برخی از آنها مانند ساحل سرخ مشهور جهان هستند و برخی دیگر مانند مناطق جنوبی شناخته می شوند. با این حال ، اگر می خواهید چند روز بمانید تا تمام سواحل را کشف کنید ، باید تجهیزات لازم را با خود به جزیره هرمز ببرید.

 

 

کارهایی که باید در جزیره هرمز انجام شود

در جزیره هرمز کارهای زیادی وجود دارد که می توانید انجام دهید. شنا ، غواصی ، تماشای پرندگان ، عکاسی از حیوانات و طبیعت ، قایقرانی ، گشت و گذار در ساحل ، کمپینگ ، خوردن غذاهای خوشمزه و مواد افزودنی محلی ، دوچرخه سواری ، حنا طراحی روی پوست و خرید صنایع دستی از جمله این موارد است.

کی باید به جزیره هرمز سفر کنیم

هوا در بهار و پاییز مرطوب است اما اگر پیراهن یا لباس خنک پوشیدید ، تحمل آن آسان است. در تابستان ، هوا حتی برای ساکنان خیلی گرم است. بنابراین ، بسیاری از آنها را در ساحل نخواهید دید. بهترین زمان برای بازدید از این جزیره زمستان است. همچنین می توانید در این فصل از تماشای مهاجرت انواع مختلف پرندگان و لاک پشت ها لذت ببرید.

 

جزیره هرمز سرخ ترین جزیره دنیا

جزیره هرمز یکی از مکان های دیدنی است که توصیه می شود در طول عمر یکبار به آن سفر کنید. شاید به یادماندنی ترین خاطرات در همین جزیره و تور قشم برای یک مسافر رقم بخورد. از ماسه های نقره فام و قرمز تا قایق سواری در دریای طوفانی یا آفتابی، خاک های هزار رنگی که تبدیل به ادویه های خوشمزه می شوند و یا حتی نقش های حنا و پارچه ها که هر مسافری را محو خودشان می کنند. تورگردان در این مقاله اطلاعاتی را برای سفر به استان هرمز ارائه می کند.

جزیره هرمز یکی از سرخ ترین جزیره های جهان با وجود دره رنگین کمان دیدنی و غار نمک و پلنکتون هایی درخشان در شب تیره است. این جزیره با وجود دیدنی های بی شمار به علاوه فرهنگ و نوع پوشش و موسیقی خاص از جمله بهترین نقاط ایران برای گردشی به یادماندنی و تاریخی و دیدنی است که نمی توان به آن بی توجه بود.

جزیره هرمز سرخ ترین جزیره دنیا


جزیره هرمز یکی از مکان های دیدنی است که توصیه می شود در طول عمر یکبار به آن سفر کنید. شاید به یادماندنی ترین خاطرات در همین جزیره و تور قشم برای یک مسافر رقم بخورد. از ماسه های نقره فام و قرمز تا قایق سواری در دریای طوفانی یا آفتابی، خاک های هزار رنگی که تبدیل به ادویه های خوشمزه می شوند و یا حتی نقش های حنا و پارچه ها که هر مسافری را محو خودشان می کنند. تورگردان در این مقاله اطلاعاتی را برای سفر به استان هرمز ارائه می کند. 

 


جزیره هرمز به دلیل داشتن خاک سرخ مشهور است و این تنها جاذبه آن نیست. با قدم گذاشتن بر روی ماسه های نقره ای ، طلایی و سفید ساحل ، می توانید کوه های قرمز و نارنجی و غروب خورشید فراموش نشدنی را ببینید. جزیره هرمز در بخشی از خلیج فارس واقع شده است که در آن عمق دریا به اندازه کافی کم است و تانکرهای غول پیکر به راحتی این خلیج را ترک می کنند. در نتیجه ، این جزیره با گذشت زمان از نظر جغرافیایی برای ملوانان اهمیت زیادی داشته است. اگر از بالا یا روی نقشه به این جزیره نگاه کنید ، متوجه خواهید شد که به نظر می رسد مانند یک پوسته است. جاده ای زیبا در اطراف جزیره ساخته شده است که دوچرخه سواری و پیاده روی را ممکن می کند. هنگام پیاده روی یا دوچرخه سواری ، رنگ خاک اطراف شما تغییر می کند.

 


ساکنان قدیمی هرمز که شهری نزدیک رودخانه میناب بود، حدود 700 سال پیش هنگام حمله مغولان به این شهر ، به قشم و سپس به جزیره ای در خلیج فارس مهاجرت کردند. آنها جزیره را شهرنشین کردند و به یاد و خاطره زمین اولیه خود ، آن را هرمز نامیدند. هرمز به معنی بندر است که یک اسم واقعی برای عملکرد شهر قدیمی و جدید است. افونسو دی آلبوکرک ، ژنرال پرتغالی ، هنگامی که شاه اسماعیل ، پادشاه 20 ساله ایران ، مشغول دو جنگ دیگر بود ، به جزیره هرمز حمله کرد. آن زمان که نیروی دریایی قدرتمندی وجود نداشت ، جزایر خلیج فارس مورد حمله قرار گرفت و ویران شد. برای پررنگ تر شدن تسلط دشمن بر این منطقه، پرتغالی ها قلعه ها و بناهایی نیرومندی ساختند. با این حال ، ساکنان جزیره علیه حاکمان جدید شورش کردند تا زمانی که امام قلی خان موفق شد جزایر را پس بگیرد. پس از اخراج پرتغالی ها از جزایر و تسلط کامل ایران بر قسمت های شمالی و جنوبی خلیج فارس ، شاه عباس فرمان داد که جزیره هرمز را نابود کند. مرکز خرید خلیج فارس که در این جزیره ساخته شده بود تعطیل شد و بسیاری از تجار با تمام سرمایه گذاری های خود به سواحل عمان نقل مکان کردند. در نتیجه ، جزیره هرمز از آن زمان به بعد مانند مروارید در خلیج فارس درخشید و متاسفانه هنوز همان وضعیت را دارد.

 

 

جاذبه های جزیره هرمز

جاذبه ها و زیبایی های موجود در جزیره هرمز به معنای واقعی کلمه بی شمار است. هر قسمت از جزیره خود یک جاذبه است. با این حال ، برای آشنایی با برخی از این زیبایی هاادامه مطلب زیر را دنبال کنید.

 

 

دره رنگین کمان جزیره هرمز

مشهورترین جاذبه در جزیره هرمز ، دره رنگین کمان است که بیش از 70 طیف رنگی مختلف دارد. کاری که ما به شما پیشنهاد می کنیم لذت بردن از رنگ ها در لحظه و زندگی است. اگر عاشق منظره هستید این خاک را با خود نبرید. اگر به طبیعت احترام بگذارید بگذارید و از آن محافظت کنید او زیبایی بیشتری به شما می بخشد. لطفاً این نکته را نیز در نظر داشته باشید که این خاک را در بطری های شیشه ای از اهالی محل خریداری نکنید که نمی دانند چه کاری انجام می دهند و این خطر جدی برای زیستگاه خودشان است. البته نا گفته نماند که اهالی از این خاک امرار معاش می کنند و با تولید ادویه برای پخت ماهی و مرغ و ... راهی برای افزایش درآمد خود یافته اند. 

بهشت گمشده‌ی جنوب ایران!

صبح بیدار شده و با دعا و توسل که دریا آرام باشه و قایق ها حرکت کنند به سمت اسکله رفتیم. بلیط گرفتیم و سوار قایق شدیم و به سمت جزیره حرکت کردیم. طبقه ی دوم نشستیم. چون طبقه ی دوم توی فضای باز هست، استشمام هوای آزاد دریا توی اون موقع صبح، با اون خنکای دلچسب پاییزی، واقعا لذت بخش هست. واقعا سفر دریایی کوتاه و لذت­بخشی بود.

 

 قایق های جزیره ی هرمز

تصویر 3 - قایق های جزیره ی هرمز (اتوبوس دریایی)

 

حدودا چهل دقیقه توی راه بودیم. بعد از پیاده شدن از قایق رسیدن به جزیره اولین چیزی که می بینید راننده های موتور و ماشین هستند که توی صف ایستادند تا شما رو به تور دور جزیره ببرند. ولی ما به داخل منطقه مسکونی جزیره رفتیم و یک سوپرمارکت پیدا کردیم و تدارکات صبحانه رو دیدیم. منطقه­ ی مسکونی جزیره کوچک هست و همه جا میشه با پای پیاده رفت. قیمت اجناس معادل قیمت روی کالا هست و برخلاف خیلی از شهرهای جنوبی اکثر کالاها ایرانی بودند و کالاهای خارجی کمتر دیده می شدند.

 

 زیتون بندر

تصویر 4 - زیتون بندر - توی بندرعباس به این میوه میگن زیتون! شبیه گلابی هست. عطر خیلی خیلی خاصی داره و خیلی هم بوش زیاده و پخش میشه. از جنس میوه های استوایی هست و توی فصل های خاصی بفروش میرسند. اگر به بندرعباس رفتید حتما امتحان کنید

 

صبحانه رو خوردیم و پس از اون به راننده ی موتوری که توی راه دیدیم و بنظرمون پسر خوبی بود زنگ زدیم تا بیاد دنبالمون. البته سری قبل که رفته بودم هرمز با یه راننده ی شوخ و شنگ رفتیم که خیلی بیشتر بهم خوش گذشت. این راننده پسر خیلی خوب و مودبی بود ولی خب دیوونه بازی­ های اون راننده ی قبلی هیجان سفر رو بالا می­ برد!

 

 نقشه جزیره هرمز

تصویر 5 - نقشه ی جزیره

 

این موتورها یک اتاقک بهشون متصل شده که ظرفیت 4 نفر رو داره. ( البته ما در ادامه ی سفر 6 نفره هم سوار شدیم و شد!) سقف داره ولی اطرافش باز هست. سیستم صوتی هم دارند و پیشنهاد میدم اگه رفتید از راننده ها بخواین آهنگ های محلی خودشون رو واستون بذارند چون این آهنگ ها واقعا انگار برای اون فضا  ساخته شدند. (یه نکته ی جالب اینکه اتاقک موتور ها توی شیراز تولید میشن!) سری قبل که رفته بودیم موتورها سیستم صوتی نداشتند و فکر می کنم جزیره بدون صدای موزیک این موتورها قشنگ تر بود. اگر رفتید از راننده ها خواهش کنید حتی الامکان موزیک پخش نکنند تا بتونید از آرامش جزیره بیشتر بهره مند بشید. البته ماشین سواری و ون هم هست و قیمت همه شون مناسبه. من بشخصه ترجیح می دم سوار موتور بشم و از باد خنک لذت ببرم.

این موتورها شما رو دور جزیره می گردونند و جاذبه های جزیره رو بهتون نشون میدن و هزینه شون هم ساعتی هست و نسبتا مناسب و ارزونه. قیمت هر ساعت موتور برای 4 نفر حدود 15 هزار تومن بود و تقریبا همه ی موتورها حدودا قیمت ثابتی دارند. قیمت ماشین و ون اندکی گرانتر هست. شاید خاص ترین جاذبه ی این جزیره، هفتاد رنگ بودن این جزیره هست. خاک های رنگارنگ این جزیره واقعا زیبا و مسحور کننده هست.

 

 

جزیره هرمز

تصویر 6 - تنوع رنگ و زیبایی جزیره قطعا در این تصویر نمی گنجد.

 

با استفاده از همین خاک ها و با ابتکار و آموزش های دکتر نادعلیان که از نخبه های هنرهای محیطی و در سطح بین المللی شناخته شده هستند، نقاشی ها و دیگر صنایع دستی تولید میشه و در جزیره به فروش میرسه. (هنر های محیطی به هنرهایی اطلاق میشه که سازگار با محیط زیست و با استفاده از عناصر طبیعی بوجود میان و بعضی وقت ها هم نهایتا در طبیعت رها میشن.)

 

موزه ی دکتر نادعلیان در هرمز

تصویر 7 - کلکسیونی از رنگ های موجود در جزیره هرمز - موزه ی دکتر نادعلیان

 

 دکتر نادعلیان

 تصویر 8 - دکتر نادعلیان - عکس از سایت دکتر نادعلیان

 

دکتر نادعلیان هم سرگذشت جالبی دارند. در ادامه ی سفر به موزه (خانه) ی ایشون میریم و در مورد ایشون بیشتر صحبت خواهم کرد.

الهه ی نمک یکی از اولین جاهای دیدنی هست که می بینید. اگر مثل ما خوش شانس باشید ممکنه توی مسیر آهوهای جزیره رو هم از دور ببینید.

غار نمکی یکی دیگه از جاهای دیدنی جزیره هست. غاری به طول حدودا 15 متر تشکیل شده از نمک!

 معدن خاک­ سرخ یک از جاهای فوق العاده­ ی جزیره هست. اونجا همه چیز سرخه. پیشنهاد می کنم شما هم این خاک رو به صورت و لباس هاتون ­تون بمالید و همرنگ محیط بشید . عکس های خیلی زیبایی هم می­تونید بگیرید. (حتما  توی هرمز لباس مناسب بپوشید چون توی جزیره به احتمال زیاد خاکی خواهید شد). از این خاک توی طبخ غذاهای محلی من جمله سوراغ استفاده میشه و سرشار از آهن هست.

 

توریست خارجی در جزیره هرمز

تصویر 9 - یک توریست خارجی اومده بود و توی محل معدن خاک سرخ چادر زده بود و با خاک نقاشی می کشید. خیلی از جهانگردهای حرفه ای رو دیدم که به هرمز میرن و مدت های طولانی رو توی خلوت جزیره از فضای بکر اونجا لذت می برند.

 

از این خاک خیلی جاها استفاده میشه: از صنایع تولید لوازم آرایشی بهداشتی تا تولید رنگ های ضد زنگ و ادویه های خوراکی.

ساحل سرمه ای از دیگر جاهای دیدنی جزیره هست. خاک ساحل می درخشه و واقعا مسحور کننده هست. ما این شانس رو نداشتیم ولی اگر توی شب به این ساحل برید درخشش ساحل این حس رو تداعی می کنه که آسمون زیر پای شماست و ستاره ها می درخشند.

 

ساحل هرمز

تصویر 10 - خیلی سعی کردم که عکسی بگیرم که زیبایی این ساحل رو نشون بده ولی متاسفانه موفق نشدم. به تصویر کشیدن تلالو دانه های سرمه ای زیر نور آفتاب با دوربین من امکان پذیر نبود. این ساحل جز اون زیبایی هاست که واقعا نمیشه به تصویر کشید.

 

خواهش میکنم اگر به جزیره رفتید از این خاک ها برندارید و بذارید همونجا بمونند و زیبایی خودشون رو به همگان نشون بدهند. حجم بازدیدکننده ها روز به روز در حال افزایشه و اگر هر کسی ذره ای از این خاک ها رو برداره، تا چند سال آینده هیچی ازشون باقی نخواهد موند.


هرمز، بهشتی پر از آرامش ( همراه با نکات کاربردی سفر)

از سال 91 که رفتم جزیره­ ی هرمز و چون فقط چند ساعت اونجا بودم نتونستم تمام جزیره رو ببینم، دوست داشتم دوباره به این جزیره برم (البته الآنم دوست دارم بازم برای بار سوم برم!). عکس هایی که دوستان اهل سفر و کوله گردهای عزیز از جاهای بکر این جزیره و سواحل رویایی ش تو وبلاگ و شبکه های مجازی می گذاشتند، من رو برای رفتن به هرمز مصمم تر می­کرد. متاسفانه این فرصت بدست نیومد تا آذر ماه سال گذشته (96). زمان مناسب برای رفتن به این جزیره تقریبا از اواسط پاییز تا اوایل بهار هست و در بقیه ی ماه ها هوا گرم و شرجی هست.

این جزیره در جنوب بندرعباس قرار داره و تنها راه رسیدن به اون راه آبی هست. شما می تونید به بندرعباس رفته و از طریق اسکله ی حقانی به جزیره ی هرمز برید. از طریق قشم هم می تونید به هرمز برید. هر دو اسکله، قایق های تندرو و استاندارد (اتوبوس دریایی) دارند. سکنه ی جزیره هم از همین قایق ها برای رفت و آمد استفاده می کنند. همیشه شما دانش آموزانی که به بندرعباس میرن و دانشجویانی که از بندرعباس به دانشگاه هرمز می رن رو توی قایق ها می بینید. قیمت رفت و برگشت هم اون موقع حدود 20 هزار تومن بود.

 با مجوز های خاصی میشه ماشین رو با لنج به جزیره برد ولی اینکه مجوزها رو چجوری میشه گرفت نمی دونم فقط میدونم هیچ گردشگری از این روش استفاده نمی کنه. این جزیره به دلیل کوچک بودن و داشتن سکنه ی کم، خوشبختانه هیچ بازار و پاساژی نداره و این دلیلی شده که بکر بمونه. البته در سال های اخیر تعداد تورهای تفریحی به مقصد جزیره بشدت زیاد شده و دیگه به بکری سال های گذشته نیست، ولی هنوز هم به دلیل اینکه این جزیره فقط جاذبه های طبیعی داره به نسبت بقیه جزیره های معروف جنوب کشور، بکر مونده و اتمسفر خاص و ناب خودش رو داره. 

چهارشنبه هشتم آذرماه از شیراز با ماشین شخصی حرکت کردیم و شب رو در جهرم خوابیدیم. صبح نه چندان زود از خواب بیدار شده و به سمت بندرعباس حرکت کردیم. هوا ابری و بارانی و فوق العاده زیبا بود. جاده ی شیراز بندر عباس از طریق جهرم خیلی جاهاش دو طرفه هست و معمولا کسانی که از شیراز می خوان به بندرعباس برن از راه شیراز – فسا – بندرعباس میرن که تا حدودی بهتر هست ولی چون جاده ی اصلی هست شلوغ تر هم هست.

 جاده ی جهرم - لار

تصویر 2 - جاده ی جهرم - لار

 

هر چه از شهر لار دور شدیم از شدت بارش ها کم شد ولی تا خود بندرعباس هوا نیمه ابری و مطبوع بود. حدودا ساعت 2:30 به اسکله رسیدیم. آخرین قایق رفته بود و قایق بعدی ساعت 4 حرکت می­ کرد. از فرصت استفاده کرده و نماز رو بجا آورده و نهار رو خوردیم و ساعت 3:30 ماشین رو توی پارکینگ شبانه روزی که کنار اسکله هست پارک کردیم و رفتیم توی اسکله. بخاطر اوضاع جوی و طوفانی بودن دریا، حرکت به تاخیر افتاد. این تاخیر تا ساعت 6 ادامه پیدا کرد و نهایتا گفتند که امشب قایق حرکت نمی کنه و فردا بیایید. با وجود این­که چند تا از دوستان توی بندرعباس ساکن هستند تصمیم بر آن شد که توی پارک ساحلی غدیر بخوابیم و از هوای بسیار عالی استفاده کنیم. یک جای مناسب پیدا کرده و دو نفری که چادر مسافرتی داشتیم توی چادر خوابیدیم و بقیه­ ی دوستان توی هوای آزاد ( گروهمون 4 نفر بودیم) . اگر چه همه چیز خوب بود و یکی دوبار هم بارون نم نم و لطیف پاییزی بارید، تنها مشکل این بود که شب جمعه بود و شب های جمعه ی بندرعباس فوق العاده زنده و شلوغ هست. از طرفی هم چون شب ها هوا لطیفه و روز کمی گرمه، تا خود صبح این شلوغی ها ادامه داره. مردم بندرعباس هم بسیار شاد هستند و به همین دلیل تا نزدیک­ی های صبح شلوغی و صدای موزیک و تردد خودروها ادامه داشت.