کشف ردپای انسان اولیه در جزیره هرمز
باستانشناسان ایرانی در جریان مستندنگاری محوطه پارینهسنگی میانی «چند درخت» در جزیره هرمز، مدارکی از سکونت انسان اولیه در این جزیره به قدمت بیش از ۴۰هزار سال را کشف کردند.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، سپهر زارعی، سرپرست هیأت باستانشناسی مستقر در محوطه «چند درخت» جزیره هرمز، گفت: نتایج حاصل از بررسی اولیه محوطه چند درخت بهمنظور ارزیابی ظرفیت این محوطه برای انجام برنامههای میدانی آینده، روشن ساخت که پیشینه حضور انسان در این جزیره نیازمند بازبینی است.
او افزود: با وجود دستساختههای سنگی شاخص و بهویژه حضور تکنیک «لوالوا»، میتوان این مجموعه را به دوره پارینهسنگی میانی منتسب کرد.
این باستانشناس اظهار کرد: این یافتههای جدید، حضور گروههای شکارگر ـ گردآورنده دوران پارینهسنگی در این جزیره را تأیید کرده و بیانگر اهمیت تنگه هرمز در باستانشناسی پارینهسنگی خلیجفارس و سواحل جنوبی ایران است.
زارعی تاکید کرد: حفظ این محوطه و منظر زیستمحیطی آن و انجام پژوهشهای بیشتر در این بخش از سواحل شرقی جزیره هرمز یکی از اهداف پژوهشی ـ حفاظتی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان هرمزگان است.
او بیان کرد: امیدواریم پژوهشهای آینده شامل بررسی فشرده، نمونهبرداری سیستماتیک، کاوش لایههای برجا و مطالعات تکمیلی، دانش باستانشناسان را درخصوص گسترش گروههای پارینهسنگی و ارتباط خلیجفارس با جنوب ایران و شبهجزیره عربستان در دوره پلیستوسن را افزایش دهد.