جزیره هرمز

جزیره هرمز

جزیره هرمز

جزیره هرمز

هشدار سطح نارنجی جوی و دریایی در استان هرمزگان

بندرعباس - مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان از هشدار سطح نارنجی جوی و دریایی در استان هرمزگان برای روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه خبر داد.

 مهرداد حسن زاده عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به هشدار جوی سطح نارنجی در استان هرمزگان، عنوان کرد: نوع مخاطره این سامانه پرفشار در روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه، ۲۷، ۲۸ و ۲۹ آبان ماه، وزش باد شدید شمال شرقی همراه با گرد و خاک است.

وی ادامه داد: گرد و غبار، کاهش میدان دید افقی و کاهش کیفیت هوا از اثرات این مخاطره خواهد بود و منطقه اثرگذاری آن نیز مناطق شرقی و مرکزی استان هرمزگان شامل شهرستان‌های بندرعباس، میناب، رودان، قشم، بندرخمیر و با شدت کمتر در شهرستان‌های حاجی‌آباد و بشاگرد است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان همچنین با اشاره به هشدار دریایی سطح نارنجی در استان هرمزگان با تاکید بر تنگه هرمز، افزود: نوع مخاطره این سامانه پرفشار نیز در روزهای پنجشنبه، جمعه و شنبه، ۲۷، ۲۸ و ۲۹ آبان ماه با تاکید بر ساعات صبح تا ظهر روزهای پنجشنبه و جمعه، وزش باد شدید شمال شرقی تا ۵۵ کیلومتر بر ساعت (۳۰ نات) و افزایش ارتفاع موج نزدیک به ۲۰۰ سانتیمتر (۷ پا) است.

حسن زاده تصریح کرد: اختلال در فعالیت‌های دریایی، اختلال در تردد شناورهای سبک و شناورهای مسافربری و آسیب به تورهای صیادی از اثرات این مخاطره است و منطقه اثرگذاری آن نیز بندرعباس و جزایر قشم، هرمز، لارک، هنگام، سیری، ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک و با شدت کمتر در سیریک و جاسک است.

وی گفت: توصیه می‌شود طی روزهای پنجشنبه و جمعه با توجه به وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک از ترددهای غیرضروری در ساعات صبح تا ظهر در مناطق شرقی و مرکزی استان هرمزگان، خودداری شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان خاطرنشان کرد: همچنین طی روزهای پنجشنبه و جمعه با توجه به مواج شدن دریا، تمهیدات لازم در کلیه فعالیت‌های دریایی در محدوده تنگه هرمز صورت پذیرد.

هنوز خاک هرمز را می‌فروشند!

هنوز خاک هرمز را می‌فروشند!

با وجود ممنوعیت فروش، خاک این جزیره خلیج‌ فارس در وبسایت‌های رسمی به فروش می‌رسد.

به گزارش ایسنا، روزنامه همشهری نوشت: «ممنوعیت فروش خاک و به‌ویژه برداشت خاک از جزایر خلیج‌ فارس در سال ۹۷ مصوب و به همه ارگان‌ها و نهادها ابلاغ شد. این مصوبه در پی جنجال‌های فراوان رسانه‌ای که پیگیر فروش گسترده و معدن‌کاری در جزیره هرمز، رنگارنگ‌ترین جزیره خلیج‌ فارس و صادرات این خاک‌ رنگارنگ به خارج از کشور به‌ویژه کشورهای حوزه خلیج‌ فارس بودند، تصویب شد. با وجود این مصوبه کافی است جمله خرید خاک هرمز را در گوگل جست‌وجو کنید تا وبسایت‌های متعدد فروش که بدون ممنوعیت فعالیت می‌کنند، در دسترس شما قرار گیرد.

خاک‌خواری

جملاتی مانند فروش خاک اخرای هرمز در کیسه‌های ۲۵کیلوگرمی، فروش خاک هرمز بشکه‌ای هفت میلیون‌ و ۶۰۰هزار تومان، فروش خاک رنگی هرمز در شیشه، ارسال خاک هرمز به سراسر کشور همراه با آدرس‌های تلگرام، اینستاگرام و شماره‌تلفن‌های معرفی‌شده برای ثبت سفارش که بدون ترس از پیگیری قانونی به خریداران معرفی می‌شوند، جلب‌ توجه می‌کند.

اگر سفری به جزیره هرمز کرده باشید، خواهید دید که خاک‌های رنگارنگ جزیره در شیشه‌ها و پلاستیک‌های کوچک در کنار زیورآلات ساخته‌شده از صدف از سوی بومیان به فروش می‌رسد. علاوه بر این برداشت بی‌رویه خاک از جزیره هرمز اعتراض بسیاری از فعالان محلی و همچنین فعالان محیط‌ زیست سراسر کشور را برانگیخت که آن چه در هرمز انجام می‌شود، خاک‌خواری تدریجی است.

حالا اما با وجود اعلام رسمی ممنوعیت برداشت خاک و درخواست مجلس شورای اسلامی در سال ۹۷ از قوه‌ قضاییه برای ورود به موضوع خرید و فروش و قاچاق گسترده خاک، تجارت مجازی و الکترونیک به جان خاک جزیره افتاده است.

تخریب گنبد سرخ جزیره هرمز با معدن کاری / کوه های نمکی به عنوان اثر طبیعی ملی ثبت شوند


رکنا: در جزیره هرمز یک گنبد نمکی وجود دارد که به دلیل برخورداری از خاک رس مخصوصی که مملو از اکسید آهن و دیگر مواد معدنی است، به رنگ سرخ و سایر رنگ های روشن درآمده است. گنبدی که می تواند به عنوان یک جاذبه گردشگری به ثبت ملی برسد، اما سال هاست که معدن کاران آن را مورد بهره برداری قرار می دهند و این منبع ملی را تخریب می کنند.

تخریب گنبد سرخ جزیره هرمز با معدن کاری / کوه های نمکی به عنوان اثر طبیعی ملی ثبت شوند 

تخریب گنبد سرخ جزیره هرمز با معدن کاری / کوه های نمکی به عنوان اثر طبیعی ملی ثبت شوند + صوت

دکتر محمد رضا فاطمی، کارشناس محیط زیست در گفت و گو با رکنا با تاکید بر این که مجوز معدن کاری در گنبد سرخ جزیره هرمز از پیش از انقلاب اسلامی توسط وزارت معادن وقت صادر شده بود، عنوان کرد: با توجه به این که خاک رس موجود در گنبد نمکی جزیره هرمز می تواند در برابر حرارت بسیار بالا هم مقاوم باشد، پیش از انقلاب خاک این گنبد برای تولید آجر مخصوص کوره های نسوز به کشور ژاپن صادر می شد و اکنون هم صادرات این خاک به کشورهای مختلف ادامه دارد.

وی افزود: در سال های بعد از انقلاب بهره برداری از معدن خاک سرخ هرمز برای مدتی متوقف شد، اما چند سالی است که مجددا وزارت صمت، مجوز بهره برداری از این معدن را صادر کرده و متاسفانه با توجه به این که جزیره هرمز جزو مناطق حفاظت شده محیط زیست محسوب نمی شود، دست سازمان محیط زیست برای جلوگیری از معدن کاری در گنبد سرخ هرمز بسته است و این وزارت میراث فرهنگی است که باید این گنبد را به عنوان یک اثر طبیعی ملی ثبت کند.

این کارشناس محیط زیست ادامه داد: در سال های اخیر آن قدر حجم بهره برداری از خاک گنبد سرخ هرمز گسترده بوده که بخش هایی از این گنبد به شکل تخت درآمده است. البته بارندگی ها هم منجر به شسته شدن این خاک و اضافه شدن بخشی از اکسید آهن موجود در آن به آب نزدیک به ساحل دریا می شود و سرخی رنگ بخش هایی از ساحل جزیره هرمز و محیط دریای پیرامون آن، ناشی از اضافه شدن اکسید آهن به این آب هاست.

ظرفیت قابل تحمل جزیره هرمز در هرمزگان

به گزارش خبرگزاری بُرنا در هرمزگان ،  علی‌اصغر شالبافیان  در حاشیه بازدید از زیرساخت‌های گردشگری جزیره هرمز گفت: «در بازدیدی که به همراه اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس از جزیره هرمز داشتیم چند نکته موردتوافق و تأکید ما و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برای حل مشکلات گردشگری جزیره هرمز قرار گرفت.

جاذبه های گردشگری هرمز | جاذبه های گردشگری,اطلاعات,کوچی نو ، رزرو تور ،  ارائه تورهای داخلی و با کیفیت

شالبافان با اشاره به اینکه اولین ضرورت توجه به ظرفیت قابل‌تحمل جزیره هرمز است، افزود: ظرفیت قابل‌تحمل جزیره به‌عنوان یک رویکرد جدی در استان باید موردتوجه قرار گیرد.

وی افزود: نکته دوم فراهم آوردن زیرساخت‌هایی در جزیره هرمز است که بتواند آسایش گردشگران را تأمین کند.

این مسئول با اشاره به اینکه نکته سوم تسریع در مرمت قلعه پرتغالی‌های جزیره هرمز است، افزود: تسریع مرمت قلعه پرتغالی‌های جزیره هرمز هم مطالبه مردم جزیره هرمز و هم گردشگران است که موجب رونق بخشی کسب‌وکارهایی که در کنار این قلعه وجود داشته، خواهد شد.

معاون گردشگری کشور ادامه داد: امیدواریم بتوانیم با هماهنگی‌هایی که در استان و تدبیر استاندار هرمزگان اتخاذ می‌شود .

هر چه سریع‌تر تکلیف تعیین زیرساخت و همچنین هماهنگی بین دستگاه‌های مسئول در استان برای تأمین آن‌ها مشخص شود و شاهد این باشیم که توسعه پایدار گردشگری در جزیره هرمز بیش‌ازپیش موردتوجه قرار گیرد.

برگزاری دومین مرحله پویش قلب‌های مهربان در جزیره هرمز

دومین پویش هشتگ قلب‌های مهربان برای تهیه نوشت افزار دانش آموزان نیازمند و درمان بیماران خاص در استان‌های هرمزگان و سیستان و بلوچستان، در جزیره هرمز برگزار شد.

برگزاری دومین مرحله پویش قلب‌های مهربان در جزیره هرمز مدیر عامل موسسه امداد رسانان بیراهه نورد گفت: اعضای این پویش با دوچرخه تا کنون ۳۲۱ کیلومتر دور جزایر قشم و هرمز را پیموده و هزار و ۴۰۰ نفر در آن شرکت کرده اند.
پروانه میرزایی افزود: افراد در این پویش مبالغی بین ۲۰ هزارتومان تا ۲ میلیون تومان برای تهیه نوشت افزار دانش آموزان کم بضاعت کمک کردند.
وی با اشاره به سابقه ۱۸ ساله این گروه گفت: در دو حوزه امدادرسانی و اعزام تیم‌های درمانی به مناطق آسیب دیده از بلایای طبیعی و ویزیت رایگان و پیگیری بیماران در سطوح بالاتر مثل پاراکلینیک و ویزیت‌های تخصصی و رادیولوزی است.

میرزایی افزود: این پویش هشتگ قلب‌های مهربان با آدرس hoh.iran در فضای مجازی برای تهیه لوازم تحریر برگزار می‌شود.
مرحله اول این همایش با رکابزنی دور جزیره قشم، مرحله دوم دور جزیره هرمز، مرحله سوم در جزیره کیش و مرحله چهارم در سواحل بندرعباس برگزار می‌شود.