به گزارش ایسنا، روزنامه همشهری نوشت: «ممنوعیت فروش خاک و بهویژه برداشت خاک از جزایر خلیج فارس در سال ۹۷ مصوب و به همه ارگانها و نهادها ابلاغ شد. این مصوبه در پی جنجالهای فراوان رسانهای که پیگیر فروش گسترده و معدنکاری در جزیره هرمز، رنگارنگترین جزیره خلیج فارس و صادرات این خاک رنگارنگ به خارج از کشور بهویژه کشورهای حوزه خلیج فارس بودند، تصویب شد. با وجود این مصوبه کافی است جمله خرید خاک هرمز را در گوگل جستوجو کنید تا وبسایتهای متعدد فروش که بدون ممنوعیت فعالیت میکنند، در دسترس شما قرار گیرد.
خاکخواری
جملاتی مانند فروش خاک اخرای هرمز در کیسههای ۲۵کیلوگرمی، فروش خاک هرمز بشکهای هفت میلیون و ۶۰۰هزار تومان، فروش خاک رنگی هرمز در شیشه، ارسال خاک هرمز به سراسر کشور همراه با آدرسهای تلگرام، اینستاگرام و شمارهتلفنهای معرفیشده برای ثبت سفارش که بدون ترس از پیگیری قانونی به خریداران معرفی میشوند، جلب توجه میکند.
اگر سفری به جزیره هرمز کرده باشید، خواهید دید که خاکهای رنگارنگ جزیره در شیشهها و پلاستیکهای کوچک در کنار زیورآلات ساختهشده از صدف از سوی بومیان به فروش میرسد. علاوه بر این برداشت بیرویه خاک از جزیره هرمز اعتراض بسیاری از فعالان محلی و همچنین فعالان محیط زیست سراسر کشور را برانگیخت که آن چه در هرمز انجام میشود، خاکخواری تدریجی است.
حالا اما با وجود اعلام رسمی ممنوعیت برداشت خاک و درخواست مجلس شورای اسلامی در سال ۹۷ از قوه قضاییه برای ورود به موضوع خرید و فروش و قاچاق گسترده خاک، تجارت مجازی و الکترونیک به جان خاک جزیره افتاده است.