تا قرن 14 میلادی به جمعیت 7000نفر این جزیره لارون میگفتند و هرمز به عنوان یک شهر تجاری در کنار رودخانه میناب شناخته شده بود. جالب است بدانید که زمانیکه مغولان به ایران حمله کردند یعنی 700 سال پیش جزیره هرمز یک شهر در دهانه رود میناب بوده است. بعد از حمله مغولها پانزدهمین امیر هرمز با بسیاری از مردم شهر آواره شدند که اول به جزیره کیش بعد به لارون نقل مکان کردند. مردم از آنجا اول به قشم سپس به بندرعباس مهاجرت کردند.
سپس یک شهر کوچک را به نام هرمز برپا کردند. ابتدا به آن هرموز یا خورموز میگفتند اما در گذر زمان نام آن به هرمز تغییر پیدا کرد. هرمز خیلی سریع به یک مرکز بازرگانی تبدیل شد و مهاجران زیادی از هرمزگان و حتی هند و آفریقا به آن مهاجرت میکردند. سپس این جزیره توسط پرتغالیها اشغال شد. مساحت جزیره هرمز ۴۲ کیلومتر مربع است.
جزیره هرمز جزیرهای بیضیشکل و گنبدی نمکی به مساحت ۴۲ کیلومتر مربع در ورودی خلیج فارس و در ۸ کیلومتری بندرعباس است. جزیره هرمز را به علت موقعیت جغرافیایی آن و مجاورت با تنگه هرمز، کلید خلیج فارس میدانند.
همین موقعیت است که جزیره هرمز قشم را در طول تاریخ، از نظر موقعیت جغرافیایی و بازرگانی از اهمیت خاصی برخوردار ساختهاست. کوههای رنگارنگ، صخرههای شکلگرفته در طولها میلیونها سال فرسایش زمین، سنگهای باشکوه نمکی و زیباتر از همه، خاک سرخ؛ اینها جاذبههای تماشایی جزیره هرمز میباشد، از همین روی سفر به جزیره هرمز مخصوصاً در فصول سرد سال میتواند بهترین انتخاب برای سفری لذتبخش و رویایی باشد. در لیست قشم گردی خود حتما جزیره هرمز را قرار دهید. این جزیره با زیبایی های خود شما را شگفت زده می کند.