جزیره هرمزه، جزیرهای در 42 کیلومتری خلیج فارس است. شکل این جزیره از روی نقشه، شبیه یک مخروط ناتمام است. فقط یکی از روستاهای هرمز دارای سکنه است و کسی در باقی قسمتهای آن زندگی نمیکند.
جزیره هرمز حدودا 8 کیلومتر با بندرعباس فاصله دارد. جزیره هرمز از نظر موقعیت استراتژیک به عنوان کلید خلیجفارس مطرح میشود.
اگر میخواهید به جزیره هرمز برسید، دو راه پیش روی شماست. راه اول این است که از طریق اسکله شهید حقانی بندرعباس به این جزیره برسید که بیش از نیم ساعت (بسته به شرایط آبوهوایی و وضعیت دریا) طول میکشد.
راه دوم هم این است که صبح زود از طرف جزیره قشم به اسکله شهید ذاکری بروید و با قایق موتوری با حدود نیم ساعت قایقسواری این جزیره زیبا برسید.
جزیره هرمز به خاطر خاک سرخش مشهور است. رسوبات زمینشناختی و مواد معدنی خاک هرمز، این جزیره را به بهشت زمینشناسان تبدیل کرده است. بلندترین نقطه جزیره هرمز 186 متر از سطح دریا فاصله دارد.
بهترین فصل برای مسافرت به هرمز، نیمه دوم سال است. اواسط پاییز تا اواخر زمستان که هوای مناطق خلیجفارس کاملا بهاری و مطبوع میشود، بهترین زمان برای تماشای هرمز دوست داشتنی است.
جزیره هرمز، بستر بینظیر شگفتیهای طبیعی است. وقتی به هرمز سفر میکنید، باید بدانید که لیست بزرگی از دیدنیهای بینظیر در انتظار شماست. در ادامه جذابترین دیدنیهای هرمز را به شما معرفی خواهیم کرد.
جذابترین جاذبه جزیره هرمز، دره رنگینکمان است. رسوبات معدنی متفاوت در این منطقه از هرمز، باعث بهوجود آمدن طیف رنگهای متفاوت شدهاند. هرکسی از دیدن اینهمه رنگ روی خاک کنار هم شگفتزده میشود.
رنگهای قرمز، مشکی، نقرهای و زرد بیشترین رنگی است که در خاک دره رنگینکمان به چشم میخورد. این رنگها مانند فرشی طبیعی روی زمین گسترده شده و چشمها را نوازش میدهد.
حتما میدانید که بندرعباس و منطقه تنگه هرمز، جزو اولین مناطق ایران بودند که به دام استعمار افتادند. پرتغالیها با لشکرکشی به تنگه هرمز و تصرف آن، قصد داشتند بر مناطق استراتژیک دنیا مسلط شوند. نتیجه این روند استعماری، اشغال هرمز به مدت طولانی بود. هنوز هم بقایای لشکر پرتغالیها در بندرعباس، جزیره قشم و جزیره هرمز قابل مشاهده است. یکی از این بقایا، قلعه پرتغالیها است. بنایی جالب که از دوران استعمار پرتغال در خلیح فارس باقی ماندهاست. توپها و دیوارهای سنگی و مستحکم، اولین چیزی است که با ورود به قلعه پرتغالیها توجهتان را جلب خواهد کرد.
در ورودی قلعه پرتغالیها هم بازارچهای محلی دایر است که بهترین مکان برای خرید سوغاتی هرمز است. میتوانید صنایع دستی زنان هرمز، مانند سوزندوزیهای زیبا را با قیمتهای مناسب از این بازارچه بخرید.
اگر گذارتان به قلعه پرتغالیها خورد، بازدید آبانبار این قلعه را از دست ندهید.
اگر حدود نیم ساعت تا ساحل هرمز پیادهروی کنید، به منطقهای میرسید که دره مجسمه نام دارد. عوارض زمین شناختی جالب سنگهای رسوبی و آهکی، باعث شدهاند تا سنگهایی که از دل آب سر برآوردهاند مثل مجسمههای طبیعی شکل داشته باشند. شما میتوانید بسته به خلاقیت دیدتان شکل حیوانات یا اشیا مختلف را در سنگهای فرم گرفته ببینید. این جزیره بهترین سوژهها برای عکاسی را در اختیارتان قرار میدهد.
حرا یا مانگرو، گونهای از گیاهان آب شور است که در بسیاری از نقاط خلیج فارس رشد کرده است. دستهای از جنگلهای حرای خلیج فارس در اطراف جزیره هرمز قرار گرفتهاند.
درختان حرا خاصیت جالبی دارند. آنها میتوانند شوری را از آب بگیرند و درواقع یک آب شیرینکن طبیعی به حساب میآیند. جنگلهای حرا طاقت سرما را ندارند و در دمای کمتر از 5 دره سانتیگراد آسیب جدی میبینند. این درختان در حالت مد در آب فرو می روند و در جزر حتی میتوانید ریشههای آنها را ببینید. می توانید بعد از رسیدن به جزیره هرمز، از قسمت شمال شرقی آن سوار قایق موتوری شوید و از جنگلهای حرا بازدید کنید.