جزیره هرمز

جزیره هرمز

جزیره هرمز

جزیره هرمز

جزیره سیری : جزیره‌ای مرجانی که ورود زنان به آن ممنوع است!

جزیره سیری کجاست و نزدیک به چه جزایری است؟

سیری نام جزیره‌ای ذوزنقه‌ای شکل در خلیج همیشه فارس و در 72 کیلومتری بندر لنگه است. همه ما نام جزیره زیبای ابوموسی را هم شنیده‌ایم و شاید شما هم مانند هزاران مسافر دیگر به آن سفر کرده باشید. جزیره سیری در 27 کیلومتری غرب ابوموسی قرار دارد و همین مسئله باعث می‌شود تا کسانی که جزیره‌های اطراف سیری را برای سفر انتخاب می‌کنند، سفر یک روزه به جزیره سیری را هم از دست ندهند.

  

جزیره سیری کجاست

این جزیره زیبا فقط 17 کیلومتر مربع وسعت دارد و برای بازدید از آن، تنها یک روز زمان لازم است. جالب است بدانید نام این جزیره به فارسی راز بوده اما به دلیل سکونت افراد عرب‌زبان آن منطقه نام عربی آن (سری)، چنین نامی بر روی آن قرار گرفته است. اما این مسئله که چرا دوباره از سری به سیری تغییر نام پیدا کرده، دلیل آن تلفظ این نام در زبان‌های اروپایی است و در طی گذشت سال‌ها، اکنون آن را به نام جزیره سیری می‌شناسیم.

فاصله دریایی جزیره سیری شهر بندر عباس، حدود ۱۵۲ مایل دریایی است. جالب است بدانید این جزیره هیچ‌گونه پستی و بلندی ندارد و سطح نسبتا صاف آن، نظر بسیاری از مسافران را به خود جلب می‌کند. تصور کنید وارد جزیره‌ای می‌شوید که بر روی آن هیچ‌گونه تپه و ارتفاعی وجود ندارد و تا چشم کار می‌کند، سطح نسبتا صافی می‌بینید. به طوری‌ که مرتفع‌ترین نقطه جزیره سیری، فقط ۲۴ متر از سطح دریا ارتفاع دارد.


چرا جزیره سیری را پر از رمز و راز می‌دانند؟

دلیل این که این جزیره را پر رمز و راز می‌دانند، این است که زنان نمی‌توانند وارد این جزیره شوند! شاید از برایتان سوال باشد که آیا افراد ساکن در این منطقه مانع ورود زنان می‌شوند؟ پاسخ منفی است. در این جزیره هیچ سکونت مستقلی وجود ندارد و تنها کسانی که در سکوهای نفتی این منطقه کار می‌کنند و نیروهای نظامی، در این منطقه سکونت دارند.

به دلیل شرایط زندگی بسیار سخت در این منطقه از نظر آب‌ و هوایی، زندگی در این جزیره بسیار سخت است و قطعا افرادی که تحمل زیادی ندارند، نمی‌توانند در آن دوام بیاورند. البته با توجه به این که چنین آب‌ و هوایی می‌تواند باعث ایجاد مشکل برای زنان شود، ورود زنان به این منطقه به غیر از تعطیلات نوروز به صورت رسمی ممنوع است.

جزیره سیری جزیره ای پررمز و راز

جالب است بدانید افرادی که این جزیره را برای کار کردن بر روی سکوهای نفتی انتخاب می‌کنند، خود را فردی تبعید شده می‌دانند؛ البته تبعیدی خودخواسته.

با توجه به شرایط سخت زندگی در این منطقه، افراد فعال در این منطقه 14 روز را بر روی سکوهای نفتی مشغول هستند و 14 روز پس از آن را به استراحت در کنار خانواده می‌پردازند. تعداد افرادی که در این جزیره فعالیت می‌کنند، حدود 1000 نفر گزارش شده است.

آب و هوای جزیره سیری چگونه است؟

اکثر جزایر خلیج فارس گرم‌سیر هستند و سیری هم جزء جزایر خلیج فارس محسوب می‌شود. بنابراین سیری هم آب‌وهوای بسیاری گرمی دارد و در تابستان، دمای آن تا بیش از 40 درجه سانتی‌گراد هم می‌رسد. از طرفی رطوبت آن در روزهای گرم تابستان از مرز 50 درصد عبور می‌کند و برای افرادی که در مناطق سردسیر زندگی می‌کنند، اصلا قابل تحمل نیست.

البته در روزهای سرد زمستانی که اکثر شهرهای کشور درگیر سرما هستند، آب و هوای سیری بسیار دلچسب است. البته لازم است بدانید که حتی در روزهای زمستانی هم این منطقه شرجی است و رطوبت آن می‌تواند برخی افراد را که به چنین آب‌ و هوایی عادت ندارند، اذیت کند.

آب و هوای جزیره سیری

در نهایت پیشنهاد می‌کنیم افرادی که طاقت گرما و رطوبت زیاد را ندارند، پا به این منطقه نگذارند یا اگر جزء چنین افرادی هستید و در سفر به جزیره سیری اصرار دارید، روزهای زمستانی را برای سفر انتخاب کنید. سفر به این منطقه در فصل‌های بهار، تابستان و پاییز برای خانم‌ها، کودکان و مردانی که طاقت گرما و رطوبت شدید هوا را نداشته باشند کاملا غیرممکن است! حتی در روزهای زمستان هم گرمای این منطقه می‌تواند برای برخی افراد طاقت‌فرسا باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد