جزیره هرمز

جزیره هرمز

جزیره هرمز

جزیره هرمز

همه چیز در ارتباط با آرمگاه فردوسی مشهد

آدرس آرامگاه فردوسی

برای بازدید آرامگاه فردوسی باید از شهر مشهد به سمت قوچان بروید و در محل سه راهی فردوسی به سمت راست بپیچید، چند کیلومتر جلوتر به بلوار بهارستان می رسید. در انتهای بلوار آرامگاه حکیم فردوسی واقع شده است. همچنین می توانید از طریق اتوبوس های خط ۲۰۲ در پایانه فردوسی مشهد به این آرامگاه بروید.  آرامگاه و محل خاکسپاری ابوالقاسم فردوسی در طوس می باشد. این آرامگاه را هوشنگ سیحون بر پایه طرح قبلی کریم طاهرزاده بهزار با کمی تغییر در تزئینات و اندازه بازسازی نمود. معمار این بنا حسین لرزاده، حسین حجارباشی و تقی درودیان می باشد. آرامگاه فردوسی بارها ساخته و سپس ویران می شد. در پی تحقیقاتی که پژوهشگران بر روی دو صده اخیر انجام دادند آرامگاه فردوسی تنها گندمزاری به چشم می آمده، که در شروع صده چهاردهم خورشیدی ، درست زمانی که ملی گرایی نوین ایرانی به پا خواست ، برای ساختن آرامگاه بی نظیری  برای فردوسی تلاش های فراوانی انجام دادند.

 مساحت این آرامگاه حدود 6 هکتار می شود و مجموعه های باغ آرامگاه، استخر و تندیسی از فردوسی که ساخته دست ابوالحسن صدیقی است وجود دارد، همچنین کتابخانه، موزه و آرامگاه مهدی اخوان ثالث را در این مجموعه قرار داده اند. برای معماری  و طراحی داخلی بنا از کاشی کاری ها، نقش برجسته های سنگی شاهنامه و سروده های فردوسی استفاده کرده اند. لازم به ذکر است که بگوییم این بنا در سال 1354 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. اگر شما هم از طرفداران فردوسی هستید می توانید به این شهر رفته و از آرامگاه بی نظیر او دیدن نمایید، بنابراین اگر از تهران قصد سفر به مشهد را دارید می توانید با خرید بلیط قطار تهران مشهد راهی سفری خاطره انگیز شوید.

تاریخچه شهر توس

توس نام ولایتی است که در شمال شرق کشور قرار دارد و از سوی دو رشته کوه بینالود در جنوب و هزار مسجد در شمال احاطه شده است. شهرهای طابران، نوغان و ترغبه و اردکان در قرن های اولیه اسلام شامل این شهر بوده اند. شهر توس در ۲۰ کیلومتری شهر مشهد واقع شده است.

شهر توس مورد حملات دشمنان نیز قرار گرفته است. در قرن ششم هجری و زمانی که اسلام به ایران وارد شد، غزها به آن حمله کردند و همه جا را ویران کردند. مغول ها در سال ۶۱۷ هجری قمری شهر توس را با خاک یکسان کردند اما دوباره بازسازی شد. حمله آخری به توس در سال ۷۹۱ هجری قمری رخ داد که توسط میرانشاه پسر تیمور ویران گردید. توس از نظر آب و هوایی منطقه ای معتدل جهت سکونت است و در حوضه رودخانه کشف رود قرار دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد