جزیره هرمز

جزیره هرمز

جزیره هرمز

جزیره هرمز

جزیره هرمز سرزمینی رنگی و شگفت انگیز

آشنایی با جزیره هرمز

جزیره هرمزه، جزیره‌ای در 42 کیلومتری خلیج فارس است. شکل این جزیره از روی نقشه، شبیه یک مخروط ناتمام است. فقط یکی از روستاهای هرمز دارای سکنه است و کسی در باقی قسمت‌های آن زندگی نمی‌کند. طبق آخرین آمار ایران، در جزیره هرمز حدود 7000 نفر زندگی می‌کنند. مردم این جزیره غالبا با زبان فارسی و تعداد کمی ‌به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند. مردم محلی برای خرید و فروش و مبادلات خود از پول ایران استفاده می‌کنند. جزیره هرمز به خاطر خاک سرخش مشهور است و رسوبات زمین‌شناختی و مواد معدنی خاک هرمز، این جزیره را به بهشت زمین‌شناسان تبدیل کرده است. بلندترین نقطه جزیره هرمز 186 متر از سطح دریا فاصله دارد.


جزیره زیبای هرمز


جزیره زیبای هرمز


جزیره هرمز کجاست

جزیره هرمز حدودا 8 کیلومتر با بندرعباس فاصله دارد و از نظر موقعیت استراتژیک به عنوان کلید خلیج‌فارس شناخته شده است زیرا که بسیار به تنگه هرمز نزدیک است. اتفاقا همین ویژگی این جزیره باعث شد تا پرتغالی‌ها در قرن هشتم میلادی فکر تصاحب این جزیره به سرشان بزند.


برای سفر به جزیره هرمز شما دو راه دارید. راه اول این است که به بندرعباس رفته و از آنجا از طریق اسکله حقانی بندرعباس به جزیره هرمز بروید. این مسیر بسته به شرایط دریا حدود 40 دقیقه یا بیشتر طول می‌کشد. راه بعدی رفتن به هرمز از طریق جزیره قشم است. شما می‌توانید به اسکله شهید ذاکری در قشم رفته و از آنجا با قایق موتوری در کمتر از نیم ساعت خود را به جزیره زیبای هرمز برسانید.


سفری به جزیره کیش مروارید خلیج فارس



داستان کشتی یونانی در جزیره کیش



تاریخچه جزیره هرمز

جزیره هرمز تا قرن 14 میلادی لارون نام داشت و هرمز فقط نام یک شهر تجاری مهم در کنار رودخانه میناب بود. پس از حمله مغول‌ها به شهر هرمز، امیر هرمز به همراه تعدادی از مردم شهر به جزیره کیش و سپس به لارون فرار کرد. مردم شهر هرمز برای یادبود و گرامیداشت شهرشان اسم جیزه لارون را هرمز گذاشتند. موقعیت استراتژیک این منطقه باعث شد هرمز به منطقه بازرگانی مهمی بدل شود و پذیرای مهاجران زیادی از هند و آفریقا شود. سپس حدود قرن 16 میلادی هرمز به اشغال پرتغالی‌ها درآمد و آن‌ها قلعه‌ها و دژهای محکمی در جزیره ساختند به طوریکه تا مدت‌ها ایرانی‌ها نتوانستند شکستشان دهند.


جزیره هرمز


جزیره هرمز


سرانجام پرتغالی‌ها در اوایل قرن ۱۷ میلادی توسط شاه‌عباس صفوی بیرون رانده شدند و شاه‌عباس مرکز تجارت را به بندر گمبرون منتقل کرد که پس ازآن نام بندرعباس را از این پادشاه به ارث برد. وقتی بندرعباس توسط شاه عباس مرکز تجارت شد، اقتصاد و تجارت در جزیره هرمز روز به روز افول کرد.


بهترین زمان سفر به هرمز

هرمز دارای آب و هوایی معتدل در زمستان و آب و هوایی گرم و شرجی در تابستان است لذا نیمه دوم سال به خصوص فصل زمستان بهترین زمان بازدید از هرمز است. از اواسط پاییز تا اواخر زمستان آب و هوای هرمز بسیار معتدل و مطبوع می‌شود و زمان خوبی برای سفر به این جزیره زیباست.


به خاطر داشته باشید در سفر به هرمز مخصوصا درفصل‌های گرم‌تر سال حتما لباس‌های خنک زیاد به همراهتان داشته باشید زیرا که پیاده روی‌های طولانی در این جزیره برای دیدن مناظر طبیعی، نیاز شما را به تعویض لباس افزایش می‌دهد.


سفر به قشم جزیره افسانه ای




تنگه چاهکوه قشم؛ هر آنچه که باید قبل از سفر بدانید




جاهای دیدنی جزیره هرمز

جزیره هرمز جاذبه‌های طبیعی و تاریخی فراوانی دارد که باید در برنامه سفر خود به این جزیره حتما از آن‌ها دیدن کنید. در ادامه تعدادی از مهم‌ترین جاهای دیدنی هرمز را برایتان به اختصار معرفی می‌کنیم.


قلعه‌ی پرتغالی‌ها

قلعه پرتغالی‌ها در زمان استعمار جزیره هرمز توسط پرتغالی‌ها ساخته شد و یکی از بزرگترین قلعه‌های استعماری ایران است. این قلعه دارای دیوار سنگی مستحکم، برج‌خای نگهبانی، چندین توپ جنگی و آب انباری بسیار هوشمندانه است.


قلعه پرتغالی ها در هرمز


قلعه پرتغالی ها در هرمز


غار الهه نمک فیروزه‌‌ای

یکی از زیباترین مناطق گردشگری هرمز غار الهه نمکی است. بر بدنه این غار طرح‌های بسیار زیبایی در اثر رسوب مواد معدنی مختلف پدید آمده است. این بدنه که از نمک‌های رنگی متعددی تشکیل شده است دارای زیبایی منحصربه‌فردی می‌باشد. این غار غار مراقبه یا سکوت هم نامیده می‌شود و به عقیده بومیان انرژی مثبت زیادی در آن جریان دارد.


غارهای دریایی

از دیگر نقاط دیدنی جزیره غارهایی هستند که در حنوب و جنوب غربی جزیره قرار دارند. در طی سالیان فرسایش به وسیله امواج دریا مناظر فوق العاده‌ای خلق شده است. شما می‌توانید در این مکان‌های زیبا به عکاسی پرداخته و از صدای امواج لذت ببرید.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد