جزیره هرمز

جزیره هرمز

جزیره هرمز

جزیره هرمز

اطلاعات عمومی هرمز

هرمز جزیره ‌ای بیضی‌ شکل و گنبدی نمکی در خلیج فارس به مساحت 42 کیلومترمربع و در ۱۶ کیلومتری بندرعباس است. بزرگ‌ترین قطر آن حدود 8 کیلومتر است و بلندترین نقطه آن ۱۸۶ متر از سطح دریا ارتفاع دارد. 

همواره در طول تاریخ به علت موقعیت استراتژیک دارای اهمیت راهبردی و بازرگانی بوده است.

تاریخچه

هرمز نام بندری معتبر در خلیج فارس بوده ‌است (شهر میناب کنونی). بندر هرمز قدیم در اوایل عهد مغول تجارت پر رونقی داشته که با هجوم مغولان در حدود سال ۷۰۰ هجری، مردم شهر هرمز ابتدا به جزیره قشم و سپس به جزیره هرمز که در آن زمان زرون نام داشت کوچ نمودند و شهری در آن بنا کردند و نام آن را به یاد شهر قدیم خود هرمز گذاشتند.

شاه عباس در سال ۱۶۲۲ میلادی جزیره هرمز و سواحل جنوبی ایران در خلیج فارس را از اشغال پرتغالی‌ ها خارج ساخت. هرمز امروز به هیچ عنوان رونق گذشته را ندارد.

 

زمین شناسی

جزیره هرمز در میان زمین شناسان به بهشت زمین‌ شناسی مشهور شده‌ است.

سطح جزیره هرمز را طبقات رسوبی و آتشفشانی تشکیل داده ‌است. طبقات نمکی نیز به صورت تپه ‌هایی قسمت اعظم جزیره را پوشانده ‌اند و اغلب از جنس نمک خوراکی هستند. رنگ خاک و زمین و کوه در هر قسمتی از این جزیره به رنگ های سرخ و نارنجی و زرد و سفید و مشکی است .

 

جاهای دیدنی

دره سکوت و الهه نمک، غار نمکی، دره رنگین کمان، دره مجسمه ها، ساحل خاک سرخ، ساحل لاک پشت ها، جنگل حرا، قلعه پرتقالی ها، موزه دکتر نادعلیان و ساحل مفنق، ساحل محیط زیست، ساحل تک درخت، دشت جیبرها، ....

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد